8-daagse fietstocht in de Loire

Frankrijk

Overdag heerlijke, niet te lange fietstochten en na aankomst staat je bagage klaar in je ingerichte tent. Op kleinschalige campings zit je dan met je ‘pieds dans l ‘eau’ of geniet je van het uitzicht op de Loirevallei. De middenloop van de rivier voert je door landelijk Frankrijk en je ervaart hier niets van de hectische drukte verder stroomafwaarts. Kindvriendelijke ‘voies vertes’, kleine jaagpaden en stille landweggetjes laten je kennis maken met prachtige dorpjes, stadjes en ja, ook kastelen. De natuurlijke loop die de rivier hier heeft, zorgt voor mooie strandjes en die kan je ook een dagje vanuit een kano bewonderen.

Je kan op elk van de drie campings de tocht starten. De camping vanwaar je start wordt bij boeking bepaald op basis van beschikbaarheid. De volgorde van overnachtingen en de fietstochten is altijd als volgt:

zondagcamping 1
maandag / dinsdagcamping 2
woensdag / donderdagcamping 3
vrijdag / zaterdagcamping 1

Op dinsdag, woensdag en vrijdag fiets je van de ene camping naar de andere. Op de overige dagen kan je een rustdag of rondtocht plannen.

De standaard volgorde is: 1. Domaine du Bourg - 2. Gerolles - 3. Alexis - 1. Domaine du Bourg.

Als je op een andere plek begint, fiets je het rondje in dezelfde volgorde, met de klok mee.Natuurlijk kan je ook je eigen voorkeur voor een startcamping bij boeking doorgeven.

Zondag aankomst in Gannay Sur Loire

Aankomst bij de eerste camping. Jullie worden in de namiddag verwacht, wanneer je vanaf ca. 16.00 uur de ingerichte tent tot je beschikking hebt. Even lekker bijkomen, genieten van het uitzicht of verkoeling zoeken bij de vijver.

Maandag

fietstocht van Gannay naar Gerolles

Je steekt de Loire over en zoekt de beginnende heuveltjes op. Verder in de richting van het stadje

Bourbon-Lancy met een fraai oud centrum, kasteel en kuuroord, waar je later in de week nog komt. Hier steek je de Loire weer over en gaat op zoek naar de kleine camping in de uiterwaarden. Fietstocht: ca. 30 km, 150m stijgen en dalen.


Dinsdag

rustdag op camping Gerolles

Door de ligging van de camping vlakbij de Loire, nodigt de dag van vandaag uit om het eens rustig aan te doen. Je kan natuurlijk ook een fietstocht maken door het rustige beboste binnenland en terug door het weidse land in de Loire Vallei.

Fietstocht: ca. 20 km, 200m stijgen en dalen.


Woensdag fietstocht van Gerolles naar St.Aubin


Je steekt terug de Loire over en bezoekt het stadje Bourbon Lancy. Dan over wat heuvels, met mooi zicht over de Loire Vallei naar de volgende mini-camping.

Fietstocht: 25 km, 100m stijgen en dalen.


Donderdag

fietstocht vanuit St.Aubin

Vandaag kan je gaan kanoën op de Loire, maar uiteraard is er ook een fietstocht uitgezet. Over de Voie Verte fiets je naar Diou waar het Canal Lateral a la Loire, de rivier bijna raakt. Via een rondje door het binnenland bereik je een Plan d'Eau bij Pierrefitte-sur- Loire, waar je even kan verkoelen voor je langs het kanaal terug fietst naar de camping.

Fietstocht: 20-30 km, 50m stijgen en dalen


Vrijdag

fietstocht van St.Aubin naar Gannay

Via de brede en glooiende Loire-vallei ga je richting Gannay-sur-Loire. De route is vrijwel vlak en volgt deels het jaagpad langs het "Canal Lateral à la Loire", deels kleine weggetjes. Je fietst door een afwisselend landschap met bossages, meertjes, een enkel dorpje en goede kans om vogels te zien. Je kan hier onder andere de opvallende hop tegenkomen.

Fietstocht: ca. 35 km, 200m stijgen en dalen.


Zaterdag

activiteitensuggesties vanuit Domaine du Bourg

Er is vandaag meer dan genoeg te doen vanaf Domaine du Bourg. Natuurlijk kan je een dagje luieren bij het zwembad of bij de Loire, maar je kan ook nog een keer op de fiets springen. Een aanrader is dan om het Canal lateral over het onverharde jaagpad te vervolgen tot aan het mooie stadje Decize, dat deels werelderfgoed van UNESCO is. Langs de oostelijke oever van de Loire fiets je over hobbelige landweggetjes langs een fraai natuurreservaat, om bij Ganay de rivier weer over te steken naar de camping. De camping organiseert verder ook kanotochten.

Fietstocht: 48 km, 90 m stijgen en dalen.

Zondag

einde van het arrangement

Einde van het arrangement. Je ruimt de tent op en laat deze netjes achter. En dan naar huis of verder naar een volgende camping of arrangement.