Outdoor op Moulin de Piot

Frankrijk

In een ingerichte tent bij de oude watermolen van ‘Piot’, omgeven door een groot en mooi natuurterrein, is het goed toeven in de zomer. In de zomervakantie divers aanbod aan (outdoor-)activiteiten en sport en spel door Nederlandse organisatie. Mooie wandelingen en heerlijk zwemmen en dammen bouwen in het riviertje de ‘Petite Creuse’. De mooie kampeerplekken met ingerichte tent zijn ruim en 'buiten'-kids én Teens van alle leeftijden zullen zich hier helemaal thuis voelen. Door de activiteiten is dit ook een prima camping voor tieners. bovendien ligt er voor hen een klein tentje klaar, waardoor ze niet in de tent bij de ouders hoeven slapen.

Over de activiteiten

Je kunt zelf een keuze maken uit het aanbod van wandelingen en het daarmee zo zwaar en licht maken als je zelf wilt. Tevens worden er op de camping activiteiten voor kinderen (en ouders) georganiseerd. Deze activiteiten zijn leuk voor kinderen vanaf een jaar of 4. In de schoolvakanties zijn er veel kinderen van deze leeftijd. Onder andere wordt er op de camping een uitgebreid outdoorprogramma georganiseerd.  


Dit is bedoeld voor oudere kinderen vanaf een jaar of 8. Je kan o.a. kennismaken met rotsklimmen, kanovaren en mountainbiken. Prijzen varieren van 5 tot 20 euro per activiteit.

Over de accommodaties

Moulin de Piot is gelegen in Chéniers, een klein dorpje aan het riviertje la Petite Creuse, ten noordoosten van Limoges, 60 km ten zuiden van Chateauroux. De camping omvat een terrein van ca. 15 hectare. De rivier la Petite Creuse die door het terrein van de camping stroomt, is een fijne zwem- en speelplek. Bij de rivier staat de oude watermolen (Moulin de Piot) en het oude molenaarsdorp. Deze huisjes zijn ca. 300 jaar oud. Eén van de huisjes ingericht als bistro, waar je in de zomer dagelijks van een maaltijd kunt genieten, een ander huis bevat de sanitaire voorzieningen van de vrij kampeerders. Verder is er een volleybalveld, een voetbalveldje, een jeu de boules baan, een klimrots en een speelweide en een aantal speeltoestellen.

Het terrein bestaat uit een drietal kampeervelden. De ingerichte tent staat op een intiem overzichtelijk veld waar maximaal 15 tenten komen te staan. Er is een toiletgebouw met gratis warme douches, urinoirs en wc’s en een wasmachine Voor het gebruik van de wasmachine kunt U een munt à €5 kopen bij de receptie.

De tenten

Je verblijft in een grote tunneltent met een volledige stahoogte en een grote, praktische luifel. De tenten zijn enkeldaks en van 100% katoen, waardoor er altijd een prettig klimaat heerst in de tent. De tent heeft drie onderling afgescheiden en ruime slaapcompartimenten. De inrichting van deze zespersoons tent is afgestemd op een comfortabel verblijf van 2 volwassenen en 2 kinderen. Maar met 2 extra kinderen op de aanwezige slaapmatten past het ook. NB. in de tenten zijn geen huisdieren toegestaan.

De tenten zijn, in kampeertermen, volledig ingericht. Ze beschikken onder andere over een driepits gasfornuis met alle bijbehorende potten en pannen, borden en bestek, tafel en stoelen met een grote parasol, een koelkast en nog veel meer. Er staat een tweepersoonsbed (1.90x1.40 m)en verder is er in elk van de twee zijcompartimenten één éénpersoonsbed voor de kinderen (1.85x0.85 m) en twee hoogwaardige luchtmatrassen. Er zijn 6 éénpersoons dekbedden en kussens aanwezig.

Wel moet je zelf beddengoed (kussenslopen, onderlakens, éénpersoons dekbedovertrekken) meenemen. Een volledige lijst van wat er precies aanwezig is ontvang je bij je reisdocumentatie die je voor vertrek krijgt toegestuurd.

In elke tent staat verder een speelgoedbox met daarin divers speelgoed, uiteraard toegespitst op een verblijf buiten.

Bijzettentje voor tieners

In de ruime tunneltent ligt een snel en makkelijk op te zetten kleinere tent voor de kinderen, samen met luchtbed, kussen, pomp en dekbed. Van dat tentje kun je gratis gebruik maken, maar je betaalt wel extra (ter plekke) een klein bedrag voor een aparte plek op de camping. Zelf kamperen, maar met toezicht van de ouders om de hoek, ideaal voor tieners.....

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de bistro worden regelmatig (in de zomer dagelijks) maaltijden gekookt en ook wordt er af en toe een barbecue op de camping georganiseerd. Voor brood en kleine boodschappen ligt het dorp op ca. 1 km. afstand. Ook op de camping zelf is brood te verkrijgen op bestelling.

Kinderen

In de schoolvakanties wordt de camping vooral bevolkt door gezinnen met kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners. U kunt een pakket speciale voorzieningen voor de allerkleinsten huren; zie aanvullende opties. Er is op de camping geen zwembad, maar wel een riviertje, waarin gespeeld en (bij hoog genoeg water) achter een dammetje gezwommen kan worden. Er is een heel groot speelveld. Verder is er een volleybalveld, een voetbalveldje, een jeu de boules baan, een klimrots en een speelweide en een aantal speeltoestellen Kinderen hebben hier letterlijk alle ruimte.. Verder organiseert de camping ook animatie voor kinderen van alle leeftijden: pottenbakken, een workshop vissen, een workshop verf en mozaïek.

In het zomerseizoen zorgt een Nederlandse buitensportorganisatie voor een avontuurlijk programma op én buiten de camping, waardoor deze locatie ook voor oudere kids en teens aantrekkelijk is.


Het is het handigst om met de eigen auto te reizen, ook om ter plekke de nodige uitstapjes te kunnen maken. De route Utrecht – Cheniers is ca. 840 km.

Startdatum
24-06-2018
01-07-2018
08-07-2018
15-07-2018
22-07-2018
29-07-2018
05-08-2018
12-08-2018
19-08-2018
26-08-2018
02-09-2018

Specificaties

  • outdoor
  • Frankrijk
  • Vanaf 2 personen

Reserveer dit arrangement

Ik heb nog vragen