Ponyrijden op Domaine d'Ainay

Frankrijk

actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent Ruim opgezette ‘Camping à la ferme’ met zwembad bij kasteelboerderij. Je ingerichte tent is mooi gelegen op een helling met prachtig uitzicht en omgeven door een groot terrein waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Je kunt kiezen voor een bijzonder Shetlandpony-arrangement, waarbij je een week lang met een pony leert omgaan en er op gaat rijden. Ook verder genoeg te doen: wandelen door de heuvels, kastelen kijken, watersporten en zwemmen in één van de fraaie meren. Een heerlijke plek en nauwelijks toeristisch.

Shetlandpony arrangement


Gedurende je verblijf op camping Domaine d'Ainay kan je een week lang de pony’s verzorgen, er mee leren omgaan en er op leren rijden. De initiatiecursus is bedoeld voor kinderen van 6 tot ca. 10 jaar, en vindt plaats in juli en augustus.Wat ga je doen

zondagmiddag: aankomst

maandag en dinsdag van 10 tot 12: initiatie (toewijzen van de pony voor de week), omgaan met de pony, verzorging etc.

woensdag t/m donderdag van 10 tot 12: rijoefeningen naar niveau

Als je als ponyruiter voldoende gevorderd bent is het de bedoeling om vrijdag en zaterdag een buitenrit te gaan maken in de prachtige omgeving van het landgoed. Zondag is het einde van het arrangement.

Bovenstaand programma is natuurlijk maar een voorbeeld en wordt aangepast rekening houdend met het niveau van de deelnemers en de weersomstandigheden.Kosten:

Kosten: mini-ruiterarrangement: € 165.- voor het eerste kind en €100.- voor een tweede kind uit hetzelfde gezin. Je betaalt dit bedrag ter plekke.

Er zijn maximaal 6 kinderen per groep. Maar bij voldoende vraag verzorgen we eventueel nog een tweede cursus ‘s middags.

Reserveren:

De tent(en) boek je via ons en ook het mini-ruiterarrangement kun je direct bij boeking van de tent reserveren, dan ben je verzekerd van je pony.

Je kunt er ook voor kiezen om aan de introductie op maandag mee te doen (kosten €20,-) en als het je bevalt ter plekke ‘het pony-arrangement’ boeken, maar het kan natuurlijk zijn dat het al volgeboekt is


Over de accommodaties

Domaine d’Ainay ligt ca. 2 km. buiten het kleine dorpje Guipy ca. 50 km. ten noordoosten van de historische stad aan de Loire, Nevers. In Guipy vind je alle noodzakelijke voorzieningen, grotere winkels, horeca en een bezoekerscentrum zijn in het iets verderop (9 km) gelegen Corbigny. De weg langs de camping is weliswaar een doorgaande weg, maar met slechts een locale functie en dus niet teveel verkeer.

De camping bestaat uit 25 grote plaatsen ( 300 à 400 m2), daarvan hebben wij enkele van de mooiste geselecteerd voor onze tenten. Bij de tent heb je de beschikking over elektriciteit en over het terrein zijn ook diverse waterpunten verdeeld. Verderop in het veld is de (wisselende) 'kampeerplaats' van enkele vriendelijke shetlandpony's. 

Tussen het omheinde zwembad (diepte tussen 70 cm en 1.90 m) en de kampeerplaatsen is een kleine bar met terras, waar het gezellig toeven is. Daar vlakbij is ook een speelveldje met kampvuurplaats. Er staat hier een grote schommel, er zijn doelpalen en er kan badminton of volleybal gespeeld worden. 

In de bijgebouwen zijn de ruime sanitaire voorzieningen, waarbij ook gedacht is aan het verschonen van baby’s. Er is altijd (gratis) warm water. Bij de bar is een ruimte met een zitje, waar campinggasten droog te kunnen zitten bij slecht weer.  

Tent

Je verblijft in een grote tunneltent met een volledige stahoogte en een grote, praktische luifel. De tenten zijn enkeldaks en van 100% katoen, waardoor er altijd een prettig klimaat heerst in de tent. De tent heeft drie onderling afgescheiden en ruime slaapcompartimenten. De inrichting van deze zespersoons tent is afgestemd op een comfortabel verblijf van 2 volwassenen en 2 kinderen. Maar met 2 extra kinderen op de aanwezige slaapmatten past het ook. NB. in de tenten zijn geen huisdieren toegestaan.

De tenten zijn, in kampeertermen, volledig ingericht. Ze beschikken onder andere over een driepits gasfornuis met alle bijbehorende potten en pannen, borden en bestek, tafel en stoelen met een grote parasol, een koelkast en nog veel meer. Er staat een tweepersoonsbed (1.90x1.40 m)en verder is er in elk van de twee zijcompartimenten één éénpersoonsbed voor de kinderen (1.85x0.85 m) en twee hoogwaardige luchtmatrassen. Er zijn 6 éénpersoons dekbedden en kussens aanwezig. 

Wel moet je zelf beddengoed (kussenslopen, onderlakens, éénpersoons dekbedovertrekken) meenemen.

In elke tent staat verder een speelgoedbox met daarin divers speelgoed, uiteraard toegespitst op een verblijf buiten.

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Voor het ontbijt kun je vers brood bestellen. Op enkele dagen in de week kunt u eventueel in de accommodatie aanschuiven voor het diner (ter plekke reserveren en betalen). In het hoogseizoen worden er bv. op zondagavond pizza's gebakken.


kindvriendelijkheid

Je kunt een pakket speciale voorzieningen voor de allerkleinsten huren.

Dit bestaat uit:

Kinderbedje 

Kinderstoel

Wasbadje met verschoningskussen

Speelbadje

Verder is er een zwembad (geopend vanaf medio juni) en speelmogelijkheden, ook binnen.

Over de activiteiten

De camping en de activiteiten zijn vooral afgestemd op kinderen in de leeftijd van ca. 4 t/m 12 jaar. Maar ook voor een verblijf met jongere kinderen bieden de faciliteiten en het programma genoeg mogelijkheden, zeker ook buiten het hoogseizoen.

In de omgeving is een scala aan wandelingen te maken, variërend van een kort ommetje tot een serieuze wandeling. Het landschap is heuvelachtig, met hier en daar wat korte steile stukken. In het nationaal park Morvan (op ca. 15 km. afstand) zijn zeer veel bewegwijzerde wandelroutes. Hier zijn wat grotere hoogteverschillen (‘bergen’ tot ca. 700 m.). Er zijn genoeg kleine onverharde en verharde weggetjes om tochten te maken met behulp van een mountainbuggy (zelf meenemen), maar voor kleinere kinderen is een rugzakdrager handiger. Als je gaat fietsen zijn de hoogteverschillen in de directe omgeving vergelijkbaar met Zuid Limburg. In de omgeving liggen een aantal authentieke, rustieke gehuchten en dorpen, die door smalle, rustige asfaltweggetjes verbonden zijn. Op deze asfaltweggetjes is het heerlijk fietsen door het glooiende landschap.  

Naast fietsen en wandelen kan je in de omgeving ook je energie kwijt op of in het water.  

Over de route en parkeergelegenheden


Om deze bestemming te bereiken en een om leuk programma te beleven, is een auto eigenlijk onontbeerlijk. Met de auto is deze camping relatief snel bereikbaar vanuit Nederland over de snelwegen. De camping ligt op ruim 700 kilometer afstand van Utrecht ten zuiden van Auxerre en kan worden bereikt via de snelweg A77. De laatste tientallen kilometers ga je over goede D-wegen.

Startdatum
23-06-2019
30-06-2019
07-07-2019
14-07-2019
21-07-2019
28-07-2019
04-08-2019
11-08-2019
18-08-2019
25-08-2019
01-09-2019

Specificaties

  • ponyvakantie
  • Frankrijk
  • Vanaf 2 personen

Reserveer dit arrangement

Ik heb nog vragen